Szent György Napok 2014
2014-05-04:
Sátorból Ifjúsági Tér lett


Ifjúsági térré lett a Háromszéki Ifjúsági Tanács- HÁRIT által szervezett, Szent György Napok keretein belül zajló Ifjúsági Sátor. A csütörtöktől péntekig zajló rendezvényen, több mint kétezer ember fordult meg.

Sikeres rendezvényként könyvelheti el a HÁRIT a hétvégén zajló Ifjúsági Sátrat, mely a polgármesteri hivatal udvarán zajlott. A négy napos rendezvény során közönségtalálkozók, koncertek, arcfestés, üvegfúvás, játékok várta az érdeklődőket. A rendezvény során több közéleti személyiséggel találkozhattak az érdeklődők, mindenek előtt a sztárokkal, akik felléptek a városnapok alatt, például Rúzsa Magdolna, a Punnany Massif, az Animal Cannibals, Children of Distance és a Tankcsapda. Kocsis-Boldizsár János az Ifjúsági Sátor főszervezője elmondta:,, Idén sok újítást próbáltunk behozni a rendezvénybe, de a megszokott események reformálására is törekedtünk, és ezek többnyire sikerrel jártak, próbáltuk kiszolgálni az összes korosztályt, illetve próbáltunk a programjainkban arra koncentrálni, hogy a rendezvény során mind a nyakkendős, mind a teniszcipős érdeklődők megkapják a nekik való programot, véleményem szerint ezt a célkitűzésünket sikerült megvalósítani.”


Az első nap

Megnyitó

A rendezvény megnyitóján Mădălin Guruianu és Oltean Csongor is kihangsúlyozta, hogy a magyar-román fiatalok közreműködésének gyümölcse e rendezvénysorozat, mely már hatodik éve került megrendezésre. ,,A rendezvénysorozat kiemelkedő bizonyíték arra, hogy a magyar- román fiatalok tudnak együtt dolgozni, és évről évre, a jobb  kommunikációnak és közreműködésnek köszönhetően, zökkenőmentesen tudnak egy sikeres rendezvényt együtt lebonyolítani'' – tette hozzá Kocsis-Boldizsár János.  A megnyitón Markó Attila parlamenti képviselő tolmácsolta Antal Árpád polgármester üzenetét, melyben sok sikert kívánt a rendezvényhez és szívélyes üdvözletét küldte a téren megforduló fiataloknak. Antal Lóránt Európai Parlamenti képviselő jelölt, köszöntője során elmondta, hogy Ő politikájában és kampányában nem magára fordítja a hangsúlyt, hanem a sikeres fiatalokra, mert véleménye szerint a fiatalokban a jövő.

A nap

Az első nap a sátor több, mint húsz változatos programmal várta az érdeklődőket és próbált eleget tenni a fiatalok igényeinek. Többek közt kvízjátékokban próbálhatták ki magukat az arra járók, illetve részt vehettek a 25 éves Tankcsapda és a Children of Distance  közönségtalálkozóján. Pénteken kezdetét vették az állandó programok is, melyek közt az Élő Könyvtár, arcfestés, üvegfúvás, beer pong szerepelt. Az Élő Könyvtár során az érdeklődők beszélgethettek színészekkel, sportolókkal, utazóval illetve hajléktalannal és sok más színes egyéniséggel. A beszélgetések során az ,,olvasók” közelebb kerülhettek egy általuk kiválszatott ,,könyvhöz” és ezáltal oszlathatták el sztereotípiáikat. A nap végén színpadra lépett a Scholastic és az Igaz Szawak együttes.

Második nap

A rendezvényekkel telített pénteki nap után, a szombat is a hasonló elvekben zajlott. Az állandó programok mellett, Animal Cannibals és Punnany Massif közönségtalálkozóra hívta a sátor a látogatókat. A tavaly sikerben részesült Saint George's Got Talent második kiadása is megszervezésre került, melyen huszonöt tehetséges fiatal mutatta meg, hogy mire képes. Többek közt, újdonságként szolgált  még a kulturális divatbemutató és a fire show. A rétyi Fúvó Shock nem mindennapi előadása  és  fergeteges Bagossy Brothers Company koncert zárta a napot.

Harmadik nap

Amikor az érdeklődők azt hiszik, hogy több új rendezvényt nem produkál a sátor, akkor érkeznek meg a vasárnaphoz. A fiatalok, egy csapatvetélkedő keretén belül összemérhették tudásukat a Sepsi I.S.E. által szervezett I.S.E foglalón, melyben közéleten és városunk ifjúsági életén volt a hangsúly. Ezt követően részt vehettek a JBC áltel felfutott rendezvényen, a Business Cafén, ahol az érdeklődők betekinthettek a vállalkozói élet rejtelmeibe és kötetlenül beszélgethettek többek közt Tóth-Birtan Csabával. A vállalkozásba való betekintést Rúzsa Magdi közönségtalálkozó követte, majd Szász Ágnes, a  Saint George's Got Talent döntője, a rendezvény győztesei: I. díj: Hajdu Csenge; II.: Fábián Huba; III. Roka Raluca, a Spam és a Hargitárock fellépése is helyett kapott az idei ifjúsági sátor programsorozatában.

HÁRIT SAJTÓIRODA
 

<< előző cikkvissza a főoldalra következő cikk >>
Oldal megjelenítése: 1272
© - Szent György Napok 2014 - Szerzői jogvédelem