Szent György Napok 2014
2014-05-04:
Rúzsa Magdi egyszerűen nagyszerű


Rúzsa Magdi álmodozó, de csizmában is ugyanolyan közel van a földhöz, mint mezítláb. Nincs elszállva, de zenéje magaslatokba röpíti az embereket. Bizonyította ezt az Ifjúsági Sátorban a közönségtalálkozón és az Autoliv színpadon tartott koncertjén is.

Sok mindent látott a 23. Szent György Napok Ifjúsági Sátra, volt olyan celeb is, aki autóval hajtott be az udvarra a közönségtalálkozóra. Magdi menedzserével és egy önkéntessel az oldalán sétál be. Semmi sztárallűr, a mosolya és a kisugárzása kölcsönzi csillogását. „Kakukktojás voltam abban a vajdasági falucskában, Kishegyesen, ahol az emberek nagy része állattenyésztéssel és mezőgazdasággal foglalkozik, mert én valami egyebet akartam. Még mindig emlékszem a szomszédunk, Fülöp bácsi szavaira: „ne kűtsed azt a kevis pénzedet, ami van, met úgyse lesz belűled soha semmi” – mondta bácskai tájszólásban. De én mindig is álmodózó ember voltam, csak így tudtam előbb jutni. Szegény családból származom, azt is nehézségnek éltük meg, hogy egyáltalán el tudok-e jutni egy meghallgatásra, ahol aztán vagy tovább jutok, vagy nem. De megérte nem feladni az álmaimat!” – mesélt arról, hogy honnan indult.

Megvalósításai közül kiemelt egy számára nagyon fontosat: „Bármennyit is álltam a Megasztár után a színpadon, négy és fél év után jött egy olyan lehetőség, amikor bekerültem színházi berkekbe egy önálló esttel, ahol nagyon sok mindent tanultam meg a közönségről és magamról is, például elsajátítottam, hogy hogy kell jól kommunikálni az emberekkel. Egy csomó olyan dolog volt, amiről azt gondoltam, hogy én ezt már tudom, de a Pesti Színházas Magdaléna Rúzsa előadóestem alatt derült ki, hogy mégsem. Eleite négy előadást terveztünk, de már túl vagyunk az ötvenediken. Ez életem és pályafutásom nagyon fontos állomása.”

Az Artisjus-díjas énekesnő a siker titkáról így vallott: „Nagyon sok mindenben lehet eredményes az ember, de a sikert nem szabad összekeverni a közszerepléssel. Én például nagyon szeretek főzni. Ez számomra egy nagyon komoly hobbi. Sikeres embernek érzem magam, ha egy nagyon jó szakács receptje alapján el tudok készíteni valami finomat. Akkor lehetünk sikeresek, ha felismerjük azt a tehetséget, ami bennünk van már gyerekkorunk óta, csak addig még nem mutatkozott meg, mert nem olyan emberek vettek körül, akik azt elősegítették volna. De ha a megfelelő emberekkel vagyunk körülvéve, könnyű kibontakozni, és megtalálni azt, amivel nyújtani tudunk valamit a közösségünknek: akár egy sajt elkészítésével, egy cipő megtervezésével, vagy éppen az énekléssel. Ha ezt a valamit megleljük magunkban, az már a siker alapja.”

Emlékezetes sepsiszentgyörgyi koncertjét is felelevenítette, amikor majdnem lemaradtak a saját koncertjükről. „Be kellett rúgni tokostól a Sportcsarnok egyik ajtaját, mert nem tudtunk a színpadra jutni, ugyanis az egyik bácsi hazasétált a kulccsal. De annál felfokozottabb hangulatban játsztunk, fantasztikus volt!”

Bár Magdi ezúttal nem ütközött akadályba színpadra lépés előtt, frenetikus bulit varázsolt a hideg Szabadság-téri éjszakában. Énekelt általa és neki írt dalokat, valamint olyat is, ami egyszerűen csak közel áll a szívéhez. A legújabb, Nélküled című száma másodszor mérettetett meg közönség előtt. A dal és a sepsiszentgyörgyi közönség egyaránt kiállta a próbát: „Mondd, mit ér ezer év, mondd, mit ér ezer év, mondd, mit ér az egész nélküled...” – énekelte a közönség, s közben sokakban megszületett a válasz: a 23. Szent György Napok sokkal kevesebbet ért volna  Rúzsa Magdi nélkül.

Ambrus Melinda

 

<< előző cikkvissza a főoldalra következő cikk >>
Oldal megjelenítése: 1286
© - Szent György Napok 2014 - Szerzői jogvédelem