Szent György Napok 2014
2014-07-24:
Hivatalosan is elismerték a biciklis világrekordokat


Két világrekordot döntött meg egy nap alatt Orbán-Barra Gábor a Szent György Napokon. A rekordok elismerését a napokban, levélben közölték a Guinness World Record képviselői.

 
Orbán-Barra Gábor május 4-én közel tíz méterrel döntötte meg a kerékpárral való hátrafelé menés világrekordját, hiszen az eddigi 18,18 méter helyett 27,58 métert kerekezett hátrafelé. Az egy keréken pattogás 2012-es rekordját pedig 69 pattanással haladta meg összesen 309 ugrást végzett el.
 
A hivatalos elismerés és a gratulációk ellenére a triálos keserűen jegyezte meg portálunknak, hogy stabil támogatás hiányában az Amerikai Egyesült Államokba utazna, vagy hajós munkát keresne. Elmondása szerint tizenegy éve űzi ezt a sportot, s bár sikerei világszerte elismertek, mégsem sikerült olyan szintre emelkednie, hogy fix jövedelme legyen, vagy normális megélhetése lehessen ebből.
 
„Nem luxuskörülményekre gondolok, csak egy normális havi jövedelemre, amit valamelyik támogatóm biztosítana úgy 1500 lej értékben. Alkalmanként akadnak szponzorok, de erre, mind biztos jövedelemre nem számíthatok” – mondta. Megélhetési gondjain show-műsorokkal próbál enyhíteni, de ebben a műfajban is számtalan akadállyal szembesül, hiszen míg a külföldi fellépésein még 300 eurót is megkeres egy 15-20 perces műsorral, itt „egy tál pityókatokánnyal” akarják kifizetni. Ráadásul bizonyos tévhitek miatt a sportcsarnokokban sem tud fellépni, mert az illetékesek azt hiszik, hogy összetöri a parkettet, illetve a padlózatot.
 
„Ezzel a tévhittel találkozom edzés közben is, mert az emberek szerint a betonban, a járdaszegélyben is kárt tudok tenni, miközben a más sportágakban sportoló személyek súlyát biciklistől nem haladom meg – szögezte le a kerékpározó. Orbán-Barra Gábor elmondta, hogy pénzhiány miatt nem tud fejlődni, és nem jut el a világversenyekre sem. Összegzésképpen hozzátette: bár rekordjai és egyéb eredményei Sepsiszentgyörgy jó hírét öregbítik, a várostól sem kapott támogatásokat, ezért az ország elhagyását tervezi a közlejövőben. Úgy gondolja, hogy Amerikában elfogadva a feltételeket lemond a versenyzésről, a bemutatókból meg tudna élni Los Angelesben, ezért már ottani menedzserét is keresi.
 
Forrás: székelyhon.ro
 
<< előző cikkvissza a főoldalra következő cikk >>
Oldal megjelenítése: 900
© - Szent György Napok 2014 - Szerzői jogvédelem