Szent György Napok 2014
Hírek
2015-01-23: Kialakult a Szent György Napok programjának gerince

Helyi fellépők nyitják a zenekarok sorát pénteken és szombaton a nagyszínpadon a Szent György Napok szabadtéri koncerthétvégéjén, május 1–3. között. Délután hat órától kezdődően napi öt-öt koncertet hallgathat majd meg a közönség, vasárnap pedig három koncert után tűzijáték zárja az estet, ha a közönség is úgy szeretné. „A meghívottak nevét nem árulhatjuk még el, hiszen folyamatban vannak a tárgyalások és a szerződéskötések, de amint sikerül megállapodni, nyilvánosságra hozzuk ezeket” – ígérte Antal Árpád András polgármester.
 


Felhívás - erdélyi zenekaroknak2015-01-21: Felhívás - erdélyi zenekaroknak

A Szent György Napok szervezőbizottsága lehetőséget biztosít zenekarok számára közvetlen ajánlatok benyújtására. Sepsiszentgyörgy önkormányzata programajánlatokat vár a 2015. május 1–3. időszakban a nagyszínpadra, a múzeumkerti színpadra, valamint szabadtéri utcazene produkciókra.


 Hivatalosan is elismerték a biciklis világrekordokat2014-07-24: Hivatalosan is elismerték a biciklis világrekordokat

Két világrekordot döntött meg egy nap alatt Orbán-Barra Gábor a Szent György Napokon. A rekordok elismerését a napokban, levélben közölték a Guinness World Record képviselői. Orbán-Barra Gábor május 4-én közel tíz méterrel döntötte meg a kerékpárral való hátrafelé menés világrekordját, hiszen az eddigi 18,18 méter helyett 27,58 métert kerekezett hátrafelé. Az egy keréken pattogás 2012-es rekordját pedig 69 pattanással haladta meg összesen 309 ugrást végzett el.


Megjelent a 23. Szent György Napok kisfilmje2014-06-06: Megjelent a 23. Szent György Napok kisfilmje

Pontosan egy hónappal az esemény után, napvilágot látott a 24. Szent György Napok hivatalos összefoglaló kisfilmje. Az összeállítás a kilencnapos rendezvény legizgalmasabb pillanatait mutatja meg, a nyitóhangversenytől a kulturális hét át egészen a tűzijátékig...


Találkozzunk jövőre a fesztivárosban2014-05-05: Találkozzunk jövőre a fesztivárosban

Sikeresnek értékelte a 23. Szent György Napokat Antal Árpád András polgármester, a rendezvény fővédnöke és az esemény szervezői, Grubisics Levente fesztiváligazgató, valamint Dancs Zsolt programigazgató.


A 23. Szent György Napok történelmet írt2014-05-04: A 23. Szent György Napok történelmet írt

Hatalmas tömeg várta a 23. Szent György Napok záróprodukcióját, és meggyőzősédünk, hogy senki nem távozott csalódottan a kilencnapos rendezvény utolsó momentumáról. Erdélyben először adott koncertet a világhírű zongoraművész, Havasi Balázs, és jó barátja, Kiss Endi.


A Szent György-napi tombola nyertes számai2014-05-04: A Szent György-napi tombola nyertes számai

A Rúzsa Magdi koncert előtt, vasárnap 21 órától húzták ki a közel 5500 euró értékű tombolát. A nyertesek május 5-től, hétfőtől Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Városimázs irodájában (1918. December 1. utca 6. szám) jelentkezhetnek a nyereményekért a műsorfüzet felmutatásával naponta 9–17 óra között.


Rúzsa Magdi egyszerűen nagyszerű2014-05-04: Rúzsa Magdi egyszerűen nagyszerű

Rúzsa Magdi álmodozó, de csizmában is ugyanolyan közel van a földhöz, mint mezítláb. Nincs elszállva, de zenéje magaslatokba röpíti az embereket. Bizonyította ezt az Ifjúsági Sátorban a közönségtalálkozón és az Autoliv színpadon tartott koncertjén is.


The Carbonfools: az erdélyi közönség mindig hálásabb2014-05-04: The Carbonfools: az erdélyi közönség mindig hálásabb

A nagy hideg, két másik nagykoncert és a tombolasorsolás ellenére szép számú közönség gyűlt össze a The Carbonfools színrelépésekor. Ha eddig azt hittük, hogy a lendületes szépfiúkért csak a fiatal lányok ujjonganak, akkor most megdöntötte a közönség a tévhitet: minden korosztályból gyúrmálódótt össze a nézőtér.


Sátorból Ifjúsági Tér lett2014-05-04: Sátorból Ifjúsági Tér lett

Ifjúsági térré lett a Háromszéki Ifjúsági Tanács- HÁRIT által szervezett, Szent György Napok keretein belül zajló Ifjúsági Sátor. A csütörtöktől péntekig zajló rendezvényen, több mint kétezer ember fordult meg.


Fiatalok és tehetségesek2014-05-04: Fiatalok és tehetségesek

Fergeteges koncertet tartott a bodzafordulói, brassói és sepsiszentgyörgyi zenészekből összeverődött Youvenis banda vasárnap este a Kaufland színpadon. A többnyire középiskolásokból álló együttes az utóbbi időben több országos versenyen, fesztiválon bizonyított, a jazz legjobbjai figyeltek fel rájuk.


Luiza Zan a gyerekeket is elbűvölte2014-05-04: Luiza Zan a gyerekeket is elbűvölte

A Session Jazz Band-et nem kell bemutatni a helybéli közönségnek, igazi dzsessz-vérprofik álltak ezúttal is színpadra Cserkész Béla, Szilágyi Zsolt-Herbert, Balázs Péter, Földes László Facó és Veress Albert személyében.


Életet fújtak a szürke délutánba2014-05-04: Életet fújtak a szürke délutánba

Éltes Áron és zenekara (eredetileg trió, ez alkalommal kvartett) a 2012-es Reflex Színházfesztivál óta belopta magát a sepsiszentgyörgyiek szívébe. Repertoárjuk közismert dzsessz- és rock-dalok igényes feldolgozásából áll, melyeket a frontember andalító szaxofonjátéka tesz fülbemászóvá.


Ahogy ők zenéltek, mi úgy táncoltunk2014-05-04: Ahogy ők zenéltek, mi úgy táncoltunk

Ízzott a tavaszi délután vasárnap az Autoliv színpadon, nem számított, hogy az idő őszies  és este van. A slágergyáros Bikini együttes pillanatok alatt helyet adott maga mellett több ezer embernek a Szabadság-téren.


Leültünk néhány percre - beszélgetés Rúzsa Magdival2014-05-04: Leültünk néhány percre - beszélgetés Rúzsa Magdival

Vasárnap délután 16 óra körül a Szent György Napok szervezőirodájában fel-alá járkáló, számítógépek előtt ülő és dolgozó fiatalok készülnek az utolsó esti nagy hajrára. Besétál az ajtón egy ismerős arcú fiatal hölgy harmadmagával, és megszólal „ha megengeditek leülnénk egy kis időre, hogy ne kint a hűvösbe várakozzunk”. 


Újra huszonévesnek éreztük magunkat (Kispál)2014-05-04: Újra huszonévesnek éreztük magunkat (Kispál)

Szombat este zarándokúttá vált a Szabadság tér egészen a Tribel vendéglőig. Hatalmas tömeg tisztelte meg a padlásról előkerült Kispál és a Borz dalokat, amelyeket a ’90-es évek óta nem hallott a nagyérdemű élő előadásban.


Kiscowboy-okkal fűszerezett Rednex koncert2014-05-04: Kiscowboy-okkal fűszerezett Rednex koncert

Mennyi a megengedett őrültségi szint a színpadon? A Rednex tagjai nem tudják, és nem is érdekli őket. Már a szombati rádióműsorban a közönség tudtára adták, hogy nonkonformista, carpe diem hangulatú  „fiatalemberek”- fizikai életkoruk egyáltalán nem árulkodik a bennük rejlő gyerekről, aki magát vikingnek, cowboynak, vagy viking cowboynak képzeli.


Vágtázott az úton a Besh O Drom2014-05-04: Vágtázott az úton a Besh O Drom

Bolhák szabadultak el szombat este a Kultúrkertben: egy olyan ember nem volt, akinek nem rángott volna valamelyik tagja a Besh O Drom „bolháitól”. Szinte viszketett a levegő is. Villogtak a fényképezőgépek s a reflektorok, csettintő kezek a levegőben, poroscipő csapkodta a füves teret.
  [1]   [ 2 ]   [ 3 ]   [ 4 ]   [ 5 ]   [ 6 ]   [ 7 ]   [ 8 ]  
© - Szent György Napok 2014 - Szerzői jogvédelem